Forum „a”MIC”2012

Ianuarie

Răzeni

Elevii de la Liceul „Ion Pelivan” din Răzeni au pregătit un spectacol extraordinar dedicat revistei „a”MIC”, la care au fost invitaţi membrii redacţiei. Au fost curioşi să afle cum se lucrează la revistă, iar unii din ei şi-au exprimat dorinţa să colaboreze cu noi, dorindu-şi să devină în viitor jurnalişti. O întâlnire de neuitat cu amicii noştri!

Februarie

Chişinău

Echipa redacţiei a trecut pragul Liceului „Mihail Berezovschi” din capitală pentru a înmâna premiul de 1000 de lei celui mai fidel cititor al nostru. Acesta s-a dovedit a fi, de fapt, nu unul, ci tocmai 28 de elevi ai clasei a II-a „A”, care, cu toţii, sunt abonaţi la „a”MIC”. Felicitări!

Floreşti

O întâlnire cu elevii Şcolii de Arte din Floreşti, care s-au arătat foarte încântaţi de paginile dedicate tinerelor talente din republică. Îndeosebi de interesaţi s-au arătat de modul în care se face design-ul revistei, punându-ne numeroase întrebări.

Mai

La redacţia revistei „a”MIC” a avut loc o întâlnire de suflet cu cititorii de la Liceul „Prometeu”, „Mihail Berezovschi” şi „Orizont” din capitală. Invitaţi de onoare au fost scriitorii Constantin Dragomir şi Victor Prohin, Claudia Balaban, director al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”. Copii, curioşi, au adresat o mulţime de întrebări ce ţin de „bucătăria” redacţiei: cum se zămislesc materialele, cum ajung în stadiul final, cum văd lumina tiparului.

Iunie

Chişinău

La Biblioteca „Hristo Botev” din capitală, copiii au venit la o întâlnire cu scriitorul Constantin Dragomir, dar şi cu revista „a”MIC”, căci domnia sa îngrijeşte rubrica preferată a picilor – „Constelaţia „a”MIC”. Însă, copiii ne-au mărturisit că le plac toate paginile, căci în ele găsesc articole cu teme diverse, pe gustul tuturor.

2013

Ianuarie

O emoţionantă întâlnire, în incinta redacţiei, cu câştigătorii concursurilor „Ştiinţă. Tehnică. Civilizaţie” şi „Prietenul meu necuvântător are cuvântul”, susţinute de revista noastră. Într-o atmosferă cordială, directorul revistei Alexandru Rusu le-a înmânat cititorilor noştri premii băneşti şi diplome. Copiii ne-au mărturisit că pentru a răspunde la întrebările concursului „Ştiinţă. Tehnică. Civilizaţie” au studiat literatură suplimentară, au consultat mai multe dicţionare.

Septembrie

Revista „a”MIC” a împlinit 20 de ani. În incinta Teatrului „Licurici” din capitală, acest eveniment a fost sărbătorit în mod deosebit. Copii din toată republica, oameni de cultură au venit să felicite revista.

Octombrie

Dănceni, Ialoveni

Gimnaziul „Alexandrina Rusu” din Dănceni a împlinit 25 de ani. Oaspete de onoare a fost dl Alexandru Rusu, director al revistei „a”MIC”, care a contribuit esenţial la lucrările de reparaţie şi amenajare ale gimnaziului care poartă numele mult regretatei Alexandrina Rusu, fost redactor-şef al revistei.

2014

Februarie

Bulăieşti, Orhei

La gimnaziul din localitate a avut loc o întâlnire de suflet cu directorul revistei „a”MIC”, dl Alexandru Rusu, dar şi cu reprezentanţi ai colectivului firmei „Baştina-RADOG”, al cărui director general este dl Alexandru Rusu.

 

Aprilie

Chişinău

Concursul republican „Pagini din istoria familiei mele”, organizat de BNC „Ion Creangă”, revista „a”MIC”, ziarul „Florile dalbe”, în memoria Alexandrinei Rusu, fost redactor-şef al revistei „a”MIC”, şi-a desemnat învingătorii. Solemnitatea de premiere a avut loc în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a Salonului de Carte pentru Copii şi Tineret.

Octombrie

Rezina

Înainte de a pleca în vacanța de toamnă, elevi din clasele a IV-a de la liceele teoretice „Ștefan cel Mare" și „Alexandru cel Bun" din Rezina au avut ocazia să facă cunoştinţă cu echipa redacţională a revistei „a”MIC”. Întâlnirea a avut loc în incinta Bibliotecii Publice Rezina „Mihai Eminescu”. Copiii au aflat multe lucruri interesante despre aceea cum se lucrează la revistă, au adresat membrilor redacţiei mai multe întrebări.

Noiembrie

Cahul

La Biblioteca raională pentru copii „Grigore Vieru”, au venit elevi de la liceele din Cahul pentru a se întâlni cu membrii redacţiei „a”MIC”. Mulţi dintre aceştia sunt abonaţi la revista noastră şi ne-au mărturisit că revista le este de mare ajutor, oferindu-le material suplimentar pentru unele obiecte şcolare. Copii s-au arătat foarte interesaţi de „bucătăria” unei reviste, ne-au adresat numeroase întrebări şi au venit cu propuneri. A fost o întâlnire de suflet!